Nyheter

Information från styrelsen - november

Hej alla medlemmar!

Hösten är här och sommarvattnet är nu avstängt. Som ni säkert också har märkt så är nu asfalterings- och väghyvlingsarbetena gjorda. Vi vill passa på att tacka alla som hjälper till med olika arbeten i vår förening - vatten, pool, skogsvård, mm - genom att hjälpas åt håller vi våra kostnader nere. Kan/vill du hjälpa till med något mer regelbundet eller vid behov? Eller har en kunskap om inom t ex vatten, skogsvård, eller något annat som skulle kunna vara till nytta utfrån det vi har ansvar för i föreningen? Vi tar gärna emot intresse-anmälningar, det är inte bindande. Det är toppen för oss att ha kontakter vid behov. Det är också ett jättebra sätt för alla att lära känna medlemmar i föreningen! Skicka gärna ett mejl till oss i styrelsen

 

Stigar på föreningens mark
Under hösten kan det förekomma fyrhjulingar som kör på våra stigar. Detta för att undersöka möjlighet att underlätta underhåll av stigar genom att bredda stigarna så att fyrhjulingar kan ta sig fram. 
OBS! Det innebär INTE att man får köra fyrhjulingar på stigarna för annat ändamål.

 

Hantering av ris - grövre ris och stam av träd
Vi påminner om att platsen i Gräsdalen, där man kan lägga är ändrad. Endast grövre ris och stam av träd får läggas där. Trädgårdsavfall får man kompostera på egen tomt.
Se mer info här

 

Skogsvård
Föreningen har en skogsvårdsgrupp som bland annat hjälper till att ta hand om ”farliga” nedfallna träd. Om du har behov av att ta ned träd, se här vad som gäller Trädfällning

Kontaktperson är Peter Eriksson.

 

Kostnader för underhåll av all-aktivtetsbana/äventyrsbana/sagostig
Vi har nu en överenskommelse mellan Sättra samfällighetsförening, Byhusets förening, Golf och Boule-föreningen och Norrsjöns vägförening att dela kostnaden för underhåll.

 

/Styrelsen